Menu

Margarine met een missie


''Eat plants, not palm please.''

Je hoort er de laatste tijd veel over. De ontbossing van het regenwoud is een heel groot probleem. Noem het maar gerust een drama. Waar de natuur miljoenen jaren over heeft gedaan om te creëren, wordt in een generatie vernietigd. Miljoenen hectaren regenwoud wordt doelgericht afgebrand. Dier- en plantensoorten sterven massaal uit. De schade aan onze aarde is onvergeeflijk groot.

Een van de oorzaken van ontbossing is de productie van niet duurzaam verbouwde palmolie. In de afgelopen 25 jaar is veel regenwoud verwoest om plaats te maken voor oliepalmplantages. En door de enorme vraag naar palmolie gaat de ontbossing vandaag de dag nog steeds door.

Onze missie is om deze ontbossing te stoppen. Dat doen we door margarine te maken zonder palmolie.

Door minder palmolie te gebruiken wordt de groeiende behoefte aan palmolie afgeremd. Als er minder vraag is naar palmolie dan kunnen we het risico op ontbossing terugbrengen. En zo helpen we het regenwoud dat er nog is te beschermen.

Wij gebruiken duurzame alternatieven voor palmolie, zoals shea boter. Shea boter komt van de Karité boom die vrij in de natuur groeit op de Savannes van Afrika. Zo weet je 100% zeker dat voor onze producten geen regenwoud is verwoest.

We vinden dat plantaardig eten harstikke goed is. Daarom zeggen we “Eat Plants”. Maar we vinden ook dat we minder palmolie moeten gebruiken. Daarom zeggen we “Not palm please”.

We maken The Flower Farm op een manier zoals je het thuis ook zou kunnen maken. Zonder conserveermiddelen. 100% plantaardig en alleen met natuurlijke ingrediënten. Dat is niet alleen beter maar ook veel lekkerder dan gewone margarine.