Menu
faq logo

Wat is er aan de hand met het regenwoud?

Je hoort er de laatste tijd veel over. De ontbossing van het regenwoud is een heel groot probleem. Noem het maar gerust een drama. Waar de natuur miljoenen jaren over heeft gedaan om te creëren, wordt in een generatie vernietigd. Miljoenen hectaren regenwoud wordt doelgericht afgebrand. Dier- en plantensoorten sterven massaal uit. De schade aan onze aarde is onvergeeflijk groot. 

En dan palmolie. Wij gebruiken, zonder het te weten, heel veel palmolie. Het zit in meer de helft van alle verpakte producten. Van margarine tot koekjes, beleg, soepen, shampoo, zeep en sauzen. De vraag naar palmolie is gigantisch groot en zal de komende jaren nog verder toenemen.

Een van de oorzaken van ontbossing is de productie van niet duurzame palmolie. Voor palmolie is de afgelopen 25 jaar veel regenwoud verbrand en gekapt om plaats te maken voor oliepalmplantages. Om aan de groeiende vraag van palmolie te voldoen, vindt ook nu nog steeds ontbossing plaats. 

Onze missie is om de ontbossing tegen te gaan. Zodat we het regenwoud dat er nog is kunnen overdragen aan de volgende generatie.