MENU
Menu

What the shea!?

Shea boter is een duurzaam alternatief voor palmolie.

Waarschijnlijk heb jij nog nooit van shea boter gehoord dus enige uitleg is wel op zijn plaats. Op de Afrikaanse savanne groeit van nature de Karité-boom. Aan deze boom groeien vruchten die wel een beetje op avocado’s lijken. Als deze vruchten rijp zijn vallen ze vanzelf van de boom. Daarna worden de vruchten met de hand geraapt. In deze vruchten zitten pitten die worden gedroogd, gemalen en verwerkt tot shea boter.

Da’s allemaal reuze-handig maar wat is dan het voordeel van shea boter? Nou, deze boom groeit van nature op de savanne. Daarom is er dus gegarandeerd geen regenwoud voor gekapt. Lang leve het regenwoud!

Is shea boter dan het alles zaligmakende alternatief voor palmolie? Helaas niet want er is gewoon niet genoeg shea boter beschikbaar om aan de enorme vraag aan palmolie te voldoen. Bovendien is het heel veel duurder dan palmolie. Dat is ook een belangrijke reden waarom onze collega’s fabrikanten liever palmolie blijven gebruiken. Maar het is voor ons de juiste keuze omdat we kunnen garanderen dat voor shea geen regenwoud wordt ontbost.

We hopen dat door te laten zien dat het ook zonder palmolie kan de industrie ook gaat nadenken over alternatieven waarvoor gegarandeerd niet wordt ontbost. Zodat we in de toekomst erop kunnen vertrouwen dat we alledaagse producten kunnen kopen waarvoor geen regenwoud wordt verwoest.