MENU
Menu

Wij zijn de Flower Farm

Wij willen ontbossing tegengaan. De ontbossing van het regenwoud is een heel groot probleem. Noem het maar gerust een drama. Waar de natuur miljoenen jaren over heeft gedaan om te creëren, wordt in een generatie vernietigd. Miljoenen hectaren regenwoud wordt doelgericht afgebrand. Dier- en plantensoorten sterven massaal uit. De schade aan onze aarde is onvergeeflijk groot.

Een van de oorzaken van ontbossing is de productie van niet duurzame palmolie. In de afgelopen 25 jaar is veel regenwoud verwoest om plaats te maken voor oliepalmplantages. En door de enorme vraag naar palmolie gaat de ontbossing vandaag de dag nog steeds door.

Door minder palmolie te gebruiken kunnen we het risico dat er bos wordt vernietigd voor palmolieproductie terugdringen. En zo helpen we het regenwoud dat er nog is te beschermen.

Daarom maken we margarine zonder palmolie. Wij gebruiken duurzame alternatieven zoals shea boter. Shea boter komt van de Karité boom die vrij in de natuur groeit op de Savannes van Afrika. Zo weet je 100% zeker dat voor onze producten geen regenwoud is verwoest.

We maken onze margarine op een manier zoals je het thuis ook zou kunnen maken. Zonder conserveermiddelen. 100% Plantaardig en alleen met natuurlijke ingrediënten. Dat is niet alleen beter maar ook veel lekkerder dan gewone margarine.
We vinden dat plantaardig eten harstikke goed is. Daarom zeggen we “Eat Plants”. Maar we vinden ook dat we minder palmolie moeten gebruiken. Daarom zeggen we “Not palm please”. 
Zodat ik tegen mijn kinderen kan zeggen dat ik in ieder geval geprobeerd heb er iets tegen te doen.

Eat plants, no palm please.

Marcel van Wing 
The Flower Farm