OPEN BRIEF MARCEL VAN WING: RED HET REGENWOUD
MENU
Menu
faq logo

Veelgestelde vragen over The Flower Farm

Waar is The Flower Farm margarine te koop?
The Flower Farm-margarine is te koop bij alle supermarktketens van Albert Heijn tot Jumbo, PLUS, COOP enzovoort. Maar niet alle winkels van die ketens hebben onze margarine (al) opgenomen in hun . U kunt dit het beste navragen bij uw eigen supermarkt.

Is The Flower Farm margarine ook te gebruiken voor het bakken van koekjes en of taarten?
De vloeibare variant kan worden gebruikt voor het bakken. De margarine in het kuipje kan hier niet voor worden gebruikt, die is echt alleen maar om mee te smeren en heeft daarom te veel water om lekker te bakken.

Is shea een lange termijn oplossing?
Op de lange termijn zal de industrie wat ons betreft moeten gaan zoeken naar een manier om echt gegarandeerd zonder ontbossing palmolie te produceren of een alternatief ontwikkelen dat er nu nog niet is om aan de vraag te voldoen.

Kunnen we ook andere producten produceren op basis van shea?
Ja dat kan, daar dromen we ook van. 50% van alle verpakte producten in de supermarkt bevatten palmolie.

Bestaat er een grote groeipotentie voor The Flower Farm? Shea is een schaars product en moeilijk te verkrijgen.
Dat klopt, daar is het op kleine schaal voor ons merk een alternatief, maar als iedereen naar shea overstapt dan lukt het niet meer.

Blijven jullie zoeken naar andere manieren naast shea?
Ja, wij willen heel graag net als u dat er andere alternatieven komen voor palmolie, andere plantagemethodieken. We zijn helaas niet groot genoeg om dat onderzoek zelf te organiseren, maar we hopen dat de industrie snel op zoek gaat naar goede alternatieven.

Waarom bevat The Flower Farm geen vitamine B?
B-vitamines zijn wateroplosbare vitamines en zijn niet gangbaar om in margarine-producten toe te voegen, dat zijn A en D (en soms E, maar deze is van nature ook aanwezig vanuit de grondstoffen).

Waarom bevat The Flower Farm zout?
Het is belangrijk dat we net zo lekker (of eigenlijk lekkerder) zijn als de gewone margarines. Wij vonden dat een klein beetje zeezout de smaak lekkerder maakt. Maar dit is natuurlijk persoonlijk.

Waar is de verpakking van gemaakt?
Onze verpakking is gemaakt van plastic zoals ook andere margarineverpakkingen zijn gemaakt. We hebben lang geprobeerd onze margarine in karton te verpakken, maar om voedselveiligheidsredenen is dat ons tot op heden nog niet gelukt. De huidige verpakking is het beste dat we voor nu konden ontwikkelen met alle afwegingen die we moeten maken. Als de uitgangspunten veranderen, dan zullen we zeker vooroplopen in de duurzaamheid van onze verpakkingen. We hopen dat in de toekomst te kunnen realiseren.

Is The Flower Farm biologisch?
Nee, we zijn niet biologisch.

Welke ingrediënten bevat The Flower Farm?
The Flower Farm bevat 60% plantaardige oliën en vetten in wisselende verhoudingen (zonnebloemolie, sheaboter), water, wortelsap, zeezout, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, citroensap, natuurlijke aroma, vitamines: A, D. 

Kun je The Flower Farm ook gebruiken als je last hebt van allergieën zoals lactose en of gluten?
De producten van The Flower Farm zijn vrij van soja en vrij van lactose en melkeiwitten. De producten worden geproduceerd op een productielijn waarop lactose en melkeiwitten houdende producten van andere merken worden geproduceerd. Vooraf aan productie voor The Flower Farm wordt de lijn gereinigd en wordt met een “allergenensneltest” gecontroleerd of werkelijk alle sporen van melk zijn weggenomen. Na uitslag van de “sneltest” mag de lijn opstarten of opnieuw worden gereinigd, net zolang tot lactose/melkeiwit afwezig is.

Transvetten in The Flower Farm? 
De producten van The Flower Farm bevatten <1% transvetten. Om precies te zijn 0,6%. Dat is in de praktijk een te verwaarlozen hoeveelheid. De Gezondheidsraad adviseert om niet meer dan 1 % van de calorieën die je op een dag inneemt uit transvet te halen, onafhankelijk uit welk product dit wordt gehaald. Dit komt neer op 2 gram transvet per dag, bij een calorie inname van 2000 calorieën. Uit de voedselconsumptiepeiling (2007-2010) van het RIVM blijkt dat 95 tot 99% van de Nederlandse bevolking aan dit advies voldoet. Bijna heelNederland krijgt dus niet te veel transvet binnen!
In Nederland ontstaat de grootste inname van transvet door zuivel (melk, boter) en vlees.